Een 38-jarige Tilburger is woensdag 7 augustus door de politie aangehouden in Tilburg, nadat hij niet teruggekeerd was van verlof van de penitentiaire inrichting in Hoogvliet.

De politie kreeg woensdagmorgen een melding dat op de Huijsmansstraat in Tilburg al drie uur een auto zou staan met draaiende motor. Het kenteken van de auto stond op naam van een bekende van de politie, de man is tevens bekend met vuurwapens. Daarnaast keerde de Tilburger op maandag 5 augustus niet terug van verlof van penitentiaire inrichting in Hoogvliet.

Agenten troffen de man slapend aan op de bestuurdersstoel. Eén van de agenten trok de sleutel uit het contact waarop de man wakker werd. De agenten vertelden hem dat hij vanwege zijn signalering werd aangehouden. Hij verzette zich bij zijn arrestatie door tijdens het boeien met zijn armen en benen wilde bewegingen te maken. Hij werd uiteindelijk overmeesterd en afgevoerd naar het cellencomplex.

Op de bijrijdersstoel stond een sporttas met daarin een doorgeladen pistool met acht patronen. Hij is vanwege deze vondst in verzekering gesteld ter zake de Wet Wapens en Munitie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN