Verstopt in een container met fruit vond de douane zondag 11 augustus 750 kilo cocaïne. Een onderzoeksteam van de politie deed nader onderzoek naar de partij drugs en kwam uit bij een bedrijfspand aan de Oranjelaan in Rozenburg. Daar werden vijf mannen aangehouden. Vrijdag 9 augustus werd, eveneens op de Maasvlakte, ook al 500 kilo cocaïne onderschept.

Een arrestatieteam van de politie stormde maandag 12 augustus een bedrijfspand aan de Oranjelaan in Rozenburg binnen. Vijf in het pand aanwezige mannen werden aangehouden. Zij worden ervan verdacht te maken te hebben met de cocaïnevangst die de douane een dag eerder in de Rotterdamse haven deed.

Vrijdag 10 augustus vonden politie en douane tijdens een controle in de Rotterdamse haven ook al 500 kilo. De verdovende middelen zaten verstopt tussen vruchtenconcentraat in een container die op een opslagterrein stond op de Maasvlakte. De politie gaat er vanuit dat de vondsten los van elkaar staan.

De politie, douane en het Openbaar Ministerie in Rotterdam hebben de zaken in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN