Foto: Havenbedrijf Rotterdam / Ries van Wendel de Joode

Havenbedrijf Rotterdam maakt deze week instructievaartochten met de RPA 5, een nieuwe RHIB die ruim 92 kilometer per uur kan varen. De polyester patrouilleboot wordt vanaf volgende week in eerste instantie ingezet om pleziervaart te controleren.

De RPA 5 heeft midscheeps ook een ‘multibeam’ aan boord om de bodem te peilen. De RHIB vervangt daarmee twee vorige exemplaren die werden ingezet door respectievelijk de hydrografische afdeling en door de havenmeester voor het handhaven van de veiligheid en orde op het water. Het schip kan een snelheid bereiken van 50 knopen, dit is ruim 92 kilometer per uur.

“We gaan het schip deze zomer vooral gebruiken voor handhaving en extra controles van de recreatie- en passagiersvaart. Dat is nodig, want die schepen worden steeds sneller. Bovendien kan de RPA 5 dankzij zijn snelheid nu ook een groter vaargebied controleren. Daarnaast kunnen we de RHIB inzetten bij incidenten, om drenkelingen uit het water te halen en om binnendijks havengebied te controleren op plekken waar onze normale patrouillevaartuigen niet kunnen komen”, aldus havenmeester René de Vries.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN