De Douane heeft deze week bijna 3000 kilo cocaïne onderschept. Tijdens een controle op de Maasvlakte heeft de Douane dinsdagavond 20 augustus een partij cocaïne aangetroffen. Iets later, in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 augustus, was het weer raak. De Douane vond toen nog een container met drugs. De drugs uit beide containers zijn inmiddels vernietigd.

De container van dinsdagavond was geladen met suiker, daartussen werd zo’n 1650 kilo cocaïne gevonden. De container was bestemd voor het buitenland. In de tweede container, geladen met vaten bananenpulp, trof de Douane iets meer dan 1300 kilo cocaïne aan en een aantal lege tassen. Deze container was bestemd voor een bedrijf in Oosterhout. Dat bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken. Beide containers waren afkomstig uit Costa Rica.

Het onderzoek naar de herkomst van de drugs leidde de politie naar een bedrijfspand in de Waalhaven. De politie heeft daar in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 augustus een inval gedaan en zes verdachten aangehouden. Zij worden maandag 26 augustus voorgeleid. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak in onderzoek.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
DELEN