Rijkswaterstaat test zaterdag 14 september de sluiting van de Maeslantkering en de Hartelkering. Dit gebeurt tijdens de jaarlijkse functioneringssluiting.

Deze keringen hebben de taak om 2 miljoen inwoners van Zuid-Holland te beschermen tegen stormvloeden vanaf zee. Het Keringhuis, dat aan de kant van Hoek van Holland naast de Maeslantkering ligt, biedt bezoekers rondleidingen en educatieve activiteiten aan voor jong en oud.

Na het grote onderhoud in de zomermaanden test Rijkswaterstaat altijd voor de start van het stormseizoen de Maeslantkering en de Hartelkering, samen de Europoortkering genoemd. Het stormseizoen loopt van 1 oktober tot en met 15 april. De functioneringssluiting is bedoeld om de stormvloedkeringen integraal te testen, zowel de techniek als de mensen die de keringen bedienen. De jaarlijkse functioneringssluiting markeert dat Rijkswaterstaat klaar is voor het stormseizoen.

Het Keringhuis is op 14 september geopend van 11.00 tot 18.30 uur. Het verwachte sluitmoment zal rond 15.10 uur zijn. Gedurende de dag worden er diverse rondleidingen gegeven in het Keringhuis en op het terrein van de Maeslantkering zelf. Het Ketelhuis is gratis te bezoeken. Voor de rondleidingen wordt aangeraden om vooraf aan te melden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook
DELEN